Historien om Pokemon begyndte i Japan i 1992, da Satoshi Tajiri og Nintendo samarbejdede om at skabe et nyt spil. Oprindeligt blev spillet kaldt Capsule Monsters, men navnet blev senere ændret til Poket Monsters og forkortet til Pokemon. Tajiri blev inspireret af sit barndomshobby med at fange insekter og sin interesse for videospil. Han kombinerede disse interesser og skabte et spil med monstrelignende insekter. Pokémon blev populært i Japan, og i 1996 blev et Pokémon-kortspil udgivet af Nintendo. Kortspillet blev en stor succes og er i dag et af verdens største samleobjekter.

Pokémon er ikke kun kendt for sine videospil og kortspil, men har også udvidet sin popularitet til tv-serier, film og tegneserier. Historien handler om trænere, der rejser rundt i verden for at fange og træne forskellige Pokémon-arter. Hver Pokémon har sine unikke evner og kræfter, som trænerne bruger i kampe mod hinanden. Serien fremhæver også venskab, teamwork og det at overvinde udfordringer.

Gennem årene er der blevet udgivet flere generationer af Pokémon-spil, der har introduceret nye Pokémon-arter og regioner. Pokémon er blevet et globalt fænomen og elsket af millioner af fans over hele verden. I dag findes der Pokémon-produkter i forskellige former, som legetøj, tøj, samlekort og figurer. Pokémon-universet er blevet en del af vores moderne popkultur med ikoniske karakterer som Pikachu, Charizard og Eevee.